Prof. Dr. Dzulkifli Abdul Razak: "Eğitimin İnsanileşmesi"


İDE Konferans serisi kapsamında Uluslararası Malezya İslâm Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dzulkifli Abdul Razak’ı 30 Ocak 2023’te Enstitümüzde ağırladık. Sayın Rektör’den "Eğitimin İnsanileşmesi"ni dinledik.

Prof. Dr. Mehmet Görmez’in açılış konuşması ile başlayan konferansta, İDE Uluslararası Birim Koordinatörü Yousef Al-Qurashi kısa bir faaliyet sunumu yaptı. Devamında Doç. Dr. Zain Al-Abidin Sanusi tarafından Uluslararası Malezya İslâm Üniversitesinin geliştirdiği sürdürülebilir ve dengeli bir eğitim modeli olarak eğitimin insanileşmesini hedefleyen "Sejahtera”/refah modeli tanıtıldı.

Prof. Dr. Dzulkifli Abdul Razak ise bu modelin temelinin esasını teşkil eden “Eğitimin İnsanileşmesi” konusunda bizlere ufuk açıcı bir konferans verdi. Konuşmasında dünyadaki insanî ve ekolojik krizlerden yola çıkarak “Sejahtera modeli” bağlamında eğitimin nasıl insanileştirilebileceğini detaylandırdı. İnsanın fiziksel, entelektüel, duygusal ve manevi gereksinimlerini kapsayan bu model üzerinden gerçekleştirilebilecek çözüm imkanları üzerinde durdu.

İlahiyat akademyasının yanı sıra Millî Eğitim camiasının seçkin isimlerinin de katılımcılar arasında yer aldığı konferansımız simultane tercüme yoluyla gerçekleştirildi.